Două biciclete electrice pentru activitatea Serviciului de Administrare a Domeniului Public

21.07.2015

Serviciul de Administrare a Domeniului Public a achiziționat două biciclete electrice pentru a le utiliza în activitate, în locul unui autovehicul convențional.
Prețul de achiziție a unei astfel de biciclete electrice DEVRON ECO I-VEGA a fost de 5.000 de lei. Acestea sunt dotate cu motoare de 36V cu o putere de 250 W, având instalată pe portbagajul din spate o baterie de tip Phylion, de 36V și 10Ah care asigură bicicletei o autonomie de 60 de km după o singură încărcare de la priză. Bicicleta este echipată și cu un display LED și un schimbător cu 8 viteze.
“E un proiect mai mic, dar dă un semnal pe care noi dorim să îl transmitem prin exemplul propriu. Căutăm soluții pentru a reduce factorii poluatori, dorim să încurajăm sibienii să lase mașina acasă și să utilizeze bicicleta sau chiar mersul pe jos.” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)
În ultimele două săptămâni, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a utilizat cele două mijloace de transport în probă, în activitatea de teren a inspectorilor care au verificat parcările și respectarea diverselor avize emise pentru ocuparea temporară a domeniului public. Inspectorii s-au arătat încântați de acestea și vor continua să le folosească, fiind utile mai ales în zonele mai înguste dintre blocuri, dar și în zonele aglomerate.

Două biciclete electrice pentru activitatea Serviciului de Administrare a Domeniului Public