Noi indicatoare speciale pentru siguranţa bicicliştilor

25.08.2015

Primăria Municipiului Sibiu, prin Direcţia Tehnică, începe de marţi, 25 august să instaleze 250 de indicatoare de informare pentru biciclişti şi 150 de indicatoare pentru semnalizarea pistei pentru biciclete. Acestea vor fi amplasate în zona trecerilor de pietoni, indicând obligativitatea de a coborî de pe bicicletă la traversarea străzii. De asemenea, ca parte a acestei acţiuni vor fi suplimentate indicatoarele care semnalizează pistele pentru biciclete, iar în paralel, vor fi înnoite o parte din semnele rutiere care marchează trecerile de pietoni.
“Dorim ca numărul de accidente cauzate de biciclişti care traversează strada pe trecerea de pietoni fără să coboare de pe bicicletă să scadă. Serviciul de Administrare a Domeniului Public a conceput şi a produs acest tip de indicator care sperăm că îşi va atinge scopul de a spori siguranţa bicicliştilor, prin informarea lor cu privire la obligaţiile ce le revin în trafic” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)
Montarea indicatoarelor va începe cu Bulevardul Coposu unde vor fi amplasate 22 de indicatoare de informare cu privire la obligativitatea coborârii de pe bicicletă la trecerea de pietoni şi alte 15 indicatoare care indică pistele de biciclete.
Acţiunea va continua apoi pe traseul strada Andrei Şaguna - şoseaua Alba Iulia – strada Dealului – strada Banatului. Un număr de 39 de indicatoare informative vor fi instalate pe aceste străzi şi alte 25 indicatoare de pistă pentru biciclete.
Alte trasee din Sibiu vor fi echipate cu astfel de indicatoare până la sfârşitul acestui an.

Noi indicatoare speciale pentru siguranţa bicicliştilor