Primăria Sibiu a început montarea de rastele pentru biciclete

22.09.2015

Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat, a montat primii patru suporţi pentru parcarea bicicletelor. Aceştia au fost montaţi în cartierul Vasile Aaron, recent reconfigurat şi modernizat din punctul de vedere al infrastructurii.
“Una dintre preocupările noastre a fost prelungirea pistelor pentru ca bicicleta să fie utilizată de sibieni nu doar ca agrement sau sport, ci ca mijloc de transport în oraş. Dat fiind că bicicleta e tot mai folosită este normal să începem să creăm şi locuri de parcare pentru acestea. Deocamdată au fost instalate primele patru rastele, dar proiectul va continua şi în alte cartiere” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)
Primii patru suporţi au fost montaţi în faţa pieţei agro-alimentare Vasile Aaron, pe strada Negoveanu – în faţa grădiniţei, pe strada Oaşa – lângă locul de joacă şi în zona Liceului Energetic. Fiecare rastel permite parcarea a 12 biciclete, fiind construit din metal şi dotat cu un acoperiş care să protejeze bicicletele de ploaie.
Contractul de achiziţie a fost semnat cu firma SC Metalgan Company SRL, preţul unui rastel fiind de 3.652 lei + TVA.

Primăria Sibiu a început montarea de rastele pentru biciclete