Sistem parcare Piata Teatrului functional din 17.12.2018

18.12.2018

Sistemul compus din bariere și automate de plată in parcarea Piața Teatrului a fost pus în funcțiune în data de 17.12.2018.

Acest sistem funcționează ca și celelalte două sisteme din Piața Mică și Cazarma 90:
- la intrare se eliberează un tichet cu cod de bare
- după perioada de staționare se scanează tichetul cu cod de bare la automatele de plată și se efectuează plata
- la ieșire se scanează același tichet cu cod de bare


Capacitatea parcării este de 160 locuri de parcare


Intrarea în parcare se realizează dinspre:
- B-dul Corneliu Coposu
- Str. Berăriei
- la ambele intrări menționate mai sus, se regăsesc amplasate panouri de informare cu afișaj electronic care indică numărul de locuri libere în parcare. Panourile sunt cu afișaj vizibil din orice sens de mers și sunt amplasate astfel încât să fie vizibile din stradă, pentru a putea informa din timp conducătorii auto. Acest tip de panou se mai regăsește și la intrare în parcare de unde se eliberează tichetul cu cod de bare care permite intrarea în parcare


Ieșirea din parcare se realizează spre:
- Str. Berăriei


Plată:
- tarif 2 lei/ 1h
- durata maximă de staționare 24 h
- la automatul de plată se poate achita:
o  cu monede
o  bancnote
o  card bancar (sau cu telefon mobil prin aplicații care permit plata utilizând funcția telefonului NFC)
- automatul de parcare eliberează rest și în bancnote
- accesul este gratuit timp de 10 minute de la intrare (data și ora imprimată pe tichet)
- după achitarea taxei de parcare timp de 10 minute (data și ora imprimată pe chitanță – bonul fiscal)  se poate părăsi parcarea. În caz contrar (dacă durează mai mult sau dacă persoana se răzgândește și dorește să mai rămană parcat în continuare) atunci la finalul perioadei este necesar reluarea procedurii de plată, suma rezultată fiind calculată de la încasarea precedentă efectuată și înregistrată de automatele de plată.
- după efectuarea plății la automat, se poate opta prin apăsarea butoanelor corespunzătoare conform mesajului afișat pe ecran dacă se dorește eliberarea chitanței, în caz de neconfirmare la mesajul afișat, automatul nu va elibera chitanță tipărită.
- in caz de pirdere sau deteriorare a tichetului cu cod de bare se va achita tichet contraventional de 20 lei la automatul de plata (in urma platii se va elibera un tichet pentru a putea fi validat la ieșire)


Informații:
- atunci când vă regăsiți în parcare, se poate apela dispeceratul SPADPP  prin intermediul interfoanelor de la barierele de intrare și ieșire cât și la cele două automate de plată sau prin aplelare pe telefon mobil la numărul afișat la bariere/automate de plată.

Întregul regulament conform HCL 411/2018 – “Regulamentului de acces al autovehiculelor în parcarea "Piata Teatrului" din municipiul Sibiu”, poate fi consultat accesând linkul următor: https://extranet.sibiu.ro/Registratura/Hotarari/Detaliu.aspx?registru=HOT-HCL-SIBIU&nr=411&an=2018

VEZI ALBUM FOTO

 

Sistem parcare Piata Teatrului functional din 17.12.2018