Primăria Sibiu a deschis noul skate park din zona Obor

20.05.2019

Vineri, 17 mai, primarul Astrid Fodor a deschis oficial noul skate park din zona pieței Obor (Calea Șurii Mari).

„Este un proiect pentru tineri, pentru sport. Am investit în acest obiectiv pentru că suntem conștienți că tinerii sibieni au un mare interes pentru acest tip de sport. Parcul este cel mai mare din țară, dar și cel mai modern pentru că am amplasat aici cele mai noi elemente și ansambluri care formează circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete și MTB-uri. Sper să fie pe placul celor care practică aceste sporturi și să îl folosească cu plăcere.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Noul skate park a fost amenajat pe o suprafață de peste 10.000 mp, din care pe mai mult de 3.000 mp s-au montat opt ansambluri de elemente specifice prefabricate din beton. Parcul pentru skateboarding este deservit de o clădire cu vestiare și grupuri sanitare.

În jurul acestor instalații s-a amenajat o zonă pietonală pe 2.000 mp pe care s-au creat alei, s-au montat bănci și s-a completat cu zone verzi în suprafață de 3000 de mp pe care s-au plantat arbuști și copaci.

Pentru a viabiliza zona parcului, a fost amenajat drumul de acces spre acesta și o parcare de 60 de locuri pentru autovehicule și 12 suporți pentru biciclete. De asemenea, parcul este luminat de 33 de corpuri de iluminat cu LED și supravegheat de un sistem cu 8 camere video, o măsură anti-vandalism necesară.

Constructorul contractat pentru realizarea acestei lucrări a fost SC Sport Play Sistem SRL din Turda, județul Cluj. Valoarea investiției este de 4,6 milioane de lei. Parcul va fi administrat de  Serviciul public  de Administrare a Domeniului Public si Privat al Municipiului Sibiu și va fi deschis zilnic de la ora 10:00 la ora 22:00.

Primăria Sibiu a deschis noul skate park din zona Obor