Regulament  de  vizitare al turnurilor de pe str. Cetății


 

În conformitate cu Hotararea nr. 1.130/2021 pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 accesul vizitatorilor este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

TURNURILE DULGHERILOR ȘI OLARILOR (extras din regulament)

Pe timpul vizitării obiectivului turistic sunt interzise:


Pe timpul vizitării turiștilor le revin următoarele obligații:

Administratorul turnurilor nu este responsabil sub nici o formă pentru accidentările sau rănirile care pot interveni ca urmare a nerespectării prezentului regulament sau a oricăror incidente provocate în timpul vizitării.
 Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament atrage după sine răspunderea materială, contravențională sau penală după caz.
 Perimetrul spațiilor de vizitare este supravegheat video în vederea asigurării siguranței vizitatorilor. 
 Accesul poate fi restricționat  datorită afluxului mare de vizitatori pe scări şi a suprafeței limitate, ori de câte ori este nevoie.
Vizitarea nu este recomandată persoanelor care suferă de diferite afecțiuni pentru care nu este recomandat efortul fizic.


Întregul regulament poate fi consultat aici: HCL 255/2020.

HCL 256/2020 privind aprobarea deschiderii spre vizitare a Turnurilor Dulgherilor si Olarilor situate pe strada Cetătii din municipiul Sibiu

de Regeln für den Besuch der zwei Türme in der Harteneckgasse
de Rules for visiting the two towers on Cetatii Street